Eventyrlige Hardangervidda

Hardanger er et populært sted med dramatiske landskap, bestående av fjell, fosser, fjorder og breer. I flere århundrer har nettopp naturen stått i fokus. Den har tiltrukket turister og kunstnere for å feriere der. En ferie til Hardanger byr på en aktiv ferie, med gøy og moro for alle aldre.

Trolltunga

Et av Norges mest berømte fjell ligger i Hardanger. Det er en litt krevende tur i høyfjellsterreng, men utsikten som venter på deg 700 meter over Ringedalsvatnet er spektakulær, og absolutt verdt det! Man må beregne 8-12 timer tur/retur til Trolltunga, og det er kun åpent for å gå opp uten guide fra juni til september.

Dronningstien

Dronning Sonja har fått sin egen sti oppkalt etter seg. Hun er selv en erfaren turgåer, og Dronningstien er en av de mest populære turene i Hardangerfjorden. Selv om den er noenlunde krevende, med kraftige opp- og nedstigninger, har du en fantastisk utsikt til gjengjeld. Du vil også få gå gjennom høyfjell, skog og frukthager langs veien, som er 16 kilometer. Man beregner cirka 8-9 timer på Dronningstien.

Folgefonna

Kanskje du ønsker å sette ski på beina under sommerferien? – På Folgefonnas sommerskisenter! Folgefonna er Norges tredje største isbre, og en av de sørligste. Breen byr på både vandringer, paragliding og snowboardkjøring, året rundt. Her er det fart og spenning fra dag til natt, og en helt usedvanlig natur!

Visste du?

Visste du forresten at så mye som 40 % av frukt som dyrkes i Norge kommer fra Hardanger? Der dyrkes det epler, moreller, plommer og pærer i store mengder. Hvis du er glad i frukt, er det en perfekt ferieaktivitet å besøke en av selvplukk-gårdene!

Hardanger er et populært område, noe som tilsvarer et mangfold av overnattingsmuligheter. Her vil du finne den standarden og komforten du er på utkikk etter, men husk å være tidlig ute med å bestille via bookingsider, dersom du leter etter noe spesielt: Det er mange turister der, spesielt om sommeren.