Langstrakte vidder og midnattssol

Helt øverst i Norges land finner du langstrakte vidder, reinsdyr, samekultur og midnattssol. Troms og Finnmark er Norges største fylke og byr på opplevelser som vi sørpå kan dra stor glede av. Her er det enkelt å ta seg frem på sykkel og ved å kjøre egen bil, da viddene er lave og du garantert vil stoppe flere ganger langs veien for å ta bilder. I tillegg møter du på de beste lokale perlene ved å komme deg frem selv: enten det er et gårdsutsalg du ser skilt til langs veien eller en hyggelig liten landsby du ellers ikke ville svingt innom, byr dette fylket på arktiske eventyr.

Samisk kultur

I Troms og Finnmark kan du være med på samiske ritualer og seremonier, og bli kjent med Norges urfolk tett på. Enten du ønsker å bli med i en lavvo og lære om samisk kultur og samisk språk, eller drar på besøk til en samebosetning, er dette historie og kultur som er viktig å kjenne.

Nordkapp

71 grader nord ligger Nordkapp, Norges nordligste punkt. Dette tiltrekker endeløst med turister hvert år, og ikke uten grunn. Nyt utsikten og sjekk ut lokale tilbud som museer, gallerier og restauranter med kortreist mat.

Kirkenes og Grense Jakobselv

Kirkenes blir ofte omtalt som Barentsregionens hovedstad. Byen som ligger helt ved russergrensen, har stor innflytelse av russisk kultur – og til og med skiltene i byen er skrevet både på norsk og russisk. Ta en tur til grensen, og sjekk ut det russiske markedet i Kirkenes.

Historie

Det finnes mange museum i Troms og Finnmark, og mange omhandler krigen. Dette var en region som ble krigsherjet, og man vil finne mange historiske monumenter i fylket.

Det er enkelt å finne overnatting i Troms og Finnmark. Selv om det ikke florerer av fem stjerners luksushotell, finner du et bredt utvalg av hyggelige gjestegårder, rorbuer, vandrerhjem, motell og pensjonat. Dette er med på å gjøre den nordnorske opplevelsen enda mer autentisk!