Magiske Ryfylke

Ryfylke er en region med dype fjorder og langstrakte fjell. Her kan du trekke inn frisk luft og føle deg i ett med naturen. Her er noen av høydepunktene i Ryfylke:

Preikestolen

Et av Norges mest besøkte fjell som strekker seg meter over havet. Dette er en destinasjon som er enkel for både store og små, da turen bare er 8 kilometer tur/retur. I tillegg er det bygget mange steintrapper opp til platået, og egner seg derfor for de fleste. På Preikestolen Fjellhytte vil du finne overnatting, og mange spennende aktiviteter: enten det er SUP yoga på vannet nedenfor hytta eller en tur i kano, kan du nyte gleden av ekte norsk natur.

Kjerag

En annen kjent fjelltopp i Ryfylke er Kjerag, steinen som så pent er plassert mellom to fjell. Turen er ikke veldig krevende, og er en populær attraksjon for besøkende i Ryfylke. Du bør regne 7 timer tur/retur, og toppen ligger 984 meter over Lysefjorden.

Lysebotn

Innerst i Lysefjorden ligger Lysebotn, hvor man kan nyte naturen og late dager ved sjøkanten. Her finner du en campingplass og kan leie kajakk til å padle rundt i rolige omgivelser.

Flørli

Verdens lengste tretrapp, bestående av 4444 trappetrinn, ligger i Flørli. Du kan ta båten innover Lysefjorden og hoppe av på Flørli, eller gå over fjellet fra Forsand for å komme deg dit. Selv om Flørli er en ubebodd landsby i dag, er det enda mange hus der, og du kan overnatte i enkelte av dem. I tillegg er det servering på kafeen om sommeren.

Preikestolen village

Jørpeland, også kjent som Preikestolen village, er en liten by i Ryfylke med et godt utvalg av lokale butikker og hyggelig stemning. Du vil finne hotell og private boenheter du kan overnatte i, og det er et godt utgangspunkt for å utforske Ryfylke. Enten du ønsker å gå på fjelltur eller ligge langstrakt på en av strendene på Jørpeland, vil Ryfylkeopplevelsen din bli minneverdig.