Natur, musikk og byliv i Trøndelag

Trøndelag er et historisk fylke, med kulturelle monumenter og rik historie fra vikingtiden og sammenslåingen av Norge for over tusen år siden. I tillegg byr Trøndelag på lokale fiskerlandsbyer og en unik blanding av opplevelser og natur.

Trondheim

Trondheim er Norges fjerde største by, og har massevis av aktiviteter man kan kose seg med under oppholdet. Liggende innerst i Trondheimsfjorden, finner man den lengste sammenhengende trehusbebyggelsen i hele Skandinavia, og derfor omtales Trondheim ofte som trehusbyen.

Enten du ønsker å oppsøke folkemuseet, NTNUs vitenskapmuseum, Rockheim eller et annet av de interessante museene i byen, så kan du gå deg vill i Trondheims gater i flere dager. I tillegg er det en selvfølge at man må nyte synet av Nidarosdomen, Norges sentrale kirke med rik historie som strekker seg hundrevis av år tilbake.

Trondheim er en moderne by, hvor du kan finne luksuriøse hoteller og mer enkle løsninger for overnattinger under besøket ditt.

Frøya og Hitra

Dersom du er på utkikk etter camping- og fiskeferie, er Frøya og Hitra midt i blinken. På de sjarmerende øyene er det mange campingplasser, i tillegg til fantastiske muligheter til å få napp! Du kan leie båt og fiskeutstyr, eller bli med profesjonelle fiskere ut på det åpne havet og virkelig få en storfangst. En annen populær aktivitet er en såkalt «safari» blant alle de små øyene og holmene som ligger rundt forbi, hvor du får servert fersk sjømat på stranden. Det er nesten umulig å få mer kortreist mat!

Blues in Hell

Dersom du elsker blues, må du ikke gå glipp av den magiske bluesfestivalen i Hell. Rett ved siden av flyplassen i Trondheim blir Scandic hotell fylt opp med stilig musikk på fire scener: alt inne på hotellets premisser! Overnatting skjer på hotellet, og konsertene skjer på hotellet. Hør på blues i toppklasse, og nyt stemningen sammen med musikkelskere fra hele Europa.