Nordlandskysten

Nordland er et langstrakt og smalt fylke, som måler 500 kilometer fra nord til sør. Enten du er på utkikk etter dype fjorder, øde strender eller kanskje litt gullgraving, har dette fylket mye spennende å by på. Med fylkesvåpen av den berømte Nordlandsbåten, bør du også prøve å lære historien bak Norlandsbåten – det kan du gjøre på Nordnorsk båtmuseum i Gratangen.

Du kan også skaffe deg gratis overnatting i Nordland, eller velge en mer luksuriøs overnatting på et av mange flotte hoteller.

Lofoten

Usedvanlig vakre Lofoten har fluss med turister på en årlig basis. Det bør derimot ikke skremme deg bort – tvert om. Det er en grunn til at så mange besøker Lofoten, det er nemlig så vakkert at det nesten tar pusten fra deg, og du vil føle deg fortryllet av omgivelsene. Her har du muligheten for å nyte majestetiske fjell og langstrakte strender. Sakrisøya er verdt et besøk, og den tilbyr ei koselig rorbu man kan overnatte i.

Trænafestivalen

Den lille, intime Trænafestivalen tiltrekker seg rundt 3500 mennesker til øya som på festivaltunge kalles det arktiske paradis. Festivalen er kjent for sitt brede program, og har noe for de fleste. Internasjonale medier omtaler festivalen ofte som en av de mest unike festivalene i verden – og det høres jo ganske moro ut å danse til morgenkvisten i midnattssol? Absolutt!

Sandnessjøen

Dersom du er glad i friluftsliv, er Sandnessjøen og fjellkjeden Syv Søstre et sted du absolutt bør besøke når du er innom Nordland. Forbered deg på en to dagers fjelltur over flott terreng og mange stigninger – totalt er turen 26 kilometer og har en total stigning på 3525 meter. Ta med eget telt og smak på Nordlands villmark!

Det er nok av idylliske småsteder i Nordland, og lokalbefolkningen er både trivelige og imøtekommende. Så det er bare å lene seg tilbake og ta del i den nordnorske tilværelsen.