Norskekysten rundt

Norges samlede kystlinje er så lang som 100 915 km, den nest lengste i verden etter Canada. Dette betyr at det er store muligheter til å utforske det naturrike landet vårt langs kysten. Enten du søker en øde strand med hvit sand eller rullestein, en sovende øy eller pulserende byliv, langgrunne strender eller langstrakte fjorder: her vil du finne ditt paradis ved sjøen.

Finn ut hvor i Norges land du bør legge ferien til med flotte skildringer over hva de ulike regionene byr på. Kanskje midnattssolen på Nordkapp frister deg, eller fiskerlandsbyer langs Helgelandskysten? Hva med fjellturer i Hardangervidda eller idyll og bryggekanter på Sørlandet? Det er nok å velge mellom, og enkelt å komme seg rundt i Norge med både buss, tog, bil og på sykkel.

Norskekysten inviterer til spennende opplevelser som får adrenalinet til å bruse, og glatte svaberg man kan ligge strekk ut på fra morgenkvisten helt til solen går ned.

Nord-Norge

Troms og Finnmark fylke og Nordland fylke er fullstappet med fiskerlandsbyer, samiske bosetninger og herlige sommerkvelder – som aldri tar slutt, takket være midnattssolen.

Trøndelag

Den nordligste delen av Sør-Norge har flotte fiskemuligheter og massevis av bevarte historiske monumenter. Nidarosdomen er noe man selvfølgelig ikke må gå glipp av hvis man er rundt omkring i Trøndelag, da den representerer norsk kulturarv på sitt beste.

Vestlandet

Hardangerfjorden og Ryfylke er to av de mest besøkte stedene vest i Norge, da de har majestetiske fjell og utallige toppturer som passer for de eventyrlystne. Et sted mellom fjord og fjell vil du finne en aktivitet som er midt i blinken for deg.

Sørlandet

Sommer og sørlandsidyll er to ting som går hånd i hånd – med god grunn. Her vil du finne skjærgårder og sommerminner som kan vare for evig.

Uansett hvor du drar, vil du garantert få en overraskende herlig ferie med komfortabel overnatting. God tur!