Sørlandsidyll langs bryggekanten

Alle nordmenn får sommerlige tanker når vi tenker på hvite små hus langs svabergene på Sørlandet. Bølgebrus, skjærgårder og idylliske sommerkvelder er noe av det som kjennetegner sommeren best for oss, og Sørlandet byr på alt dette. Selv om det er vanskelig å kun nevne litt av den beste sørlandsidyllen, er dette kanskje noe av det mest nevneverdige:

Kragerø og Jomfruland nasjonalpark

En av de flotteste destinasjonene på Sørlandet er Kragerø, med sine flotte hvite hus og sin store skjærgård som består av over 500 øyer og holmer. Her kan man tøffe rundt i koggen sin i timesvis, og møte på andre sommerglade turister og lokale, eller ligge strekk ut på et av svabergene og dyppe seg uti sjøen når man blir varm. Dersom man velger Kragerø-skjærgården som sin base for sommeren, har man en enkel vei til andre flotte sommerdestinasjoner i Telemark. En av de mest kjente øyene i Kragerø-skjærgården er Jomfruland, som også er en fredet nasjonalpark. Den flate øya er et bilfritt sykkelparadis, som tilbyr noen campingplasser og annen enkel overnatting.

Kristiansand

Den flotte byen Kristiansand gir deg muligheten til å kombinere sørlandsidyll og late dager med byliv. Sentrum i Kristiansand har mange hyggelige butikker, og om sommeren er det flere markeder der. Overnattingsmulighetene er store, og du kan finne alt fra koselige små hytter til flotte hotellrom på moderne hotell. I tillegg kan du få oppleve flere festivaler i Kristiansand, som Palmesus og Ravnedans. Dersom du er på utkikk etter en kulinarisk opplevelse, bør du ta turen innom Sørlandets Matfestival i Kristiansand.

Gjør deg klar for ekte sommerstemning blant hvite og rødmalte hus langs bryggekanten, med sjø og magi rundt hvert et hjørne. Kombiner bading og sol med festlige begivenheter, og la deg imponere over god sjømat og hyggelig lokalbefolkning. Det glade Sørlandet ønsker deg velkommen med bløte konsonanter og minnerike sommerkvelder.